هزینه وکیل رابطه نامشروع 09121463248

هزینه وکیل رابطه نامشروع | وکیل تضمینی 09121463248

هزینه وکیل رابطه نامشروع 09121463248

هزینه وکیل رابطه نامشروع | وکیل تضمینی 09121463248

هزینه وکیل رابطه نامشروع  09121463248

وکیل معروف خانواده در ایران

بایگانی
  • ۰
  • ۰

مهریه عقد موقت

تلفن جناب استاد فتح اللهی دعوت شده به سیما شبکه ۲ 

88722336-09121463248

مهریه عقد موقت

مهریه عقد موقت به بیان وکیل خانواده 

این نوشته توسط وکیل خانواده تنظیم شده است .عقد موقت علیرغم اینکه در نظر برخی مذموم شناخته می شود ، به موجب شرع و قوانین جاری کشور امری پذیرفته شده است . به همین دلیل قواعد مربوط به آن هم در متون دینی و هم در متون قانونی پیش بینی شده است .

یکی از این قواعد در خصوص مهریه و تعیین میزان آن در عقد موقت است .بعنوان وکیل خانواده معتقدم  موقت بودن عقد و یا کم بودن میزان مهریه در عقد نیز نباید سبب ایجاد این تصور شود که نمی توان مهریه را مطالبه نمود . بلکه مطالبه مهریه عقد موقت نیز با شرایطی امکانپذیر است . بنابراین ، در این مقاله مهریه عقد موقت و احکام مربوط به مهریه در عقد موقت را مورد بررسی قرار می دهیم .

مهریه عقد موقت به بیان وکیل خانواده 

بر خلاف عقد دائم ، تعیین مهریه یکی از ارکان اصلی عقد موقت است . در ماده ۱۰۹۵ قانون مدنی در این خصوص چنین مقرر کرده است : ” در نکاح منقطع ، عدم ذکر مهر در عقد موجب بطلان عقد است ” . مطابق این ماده تعیین مهریه و میزان آن در عقد موقت یکی از شرایط صحت این عقد است .

در صورتی که مهریه در عقد موقت ذکر نشود ، عقد باطل است . این بدلیل ویژگی خاص عقد موقت است . به همین دلیل تعیین مهریه و میزان آن و همچنین تعیین مدت در عقد موقت جزء شرایط صحت این عقد است . این ویژگی بر خلاف عقد دائم است . در عقد دائم تعیین مهر ضروری نیست و زوجین می توانند بعد از عقد نیز نسبت به تعیین مهریه به توافق برسند . حتی اگر مهریه ای هم تعیین نشود ، باز هم زن می تواند از مهر المثل و مهر المتعه استفاده کند . اما تعیین مهر و میزان آن در عقد موقت لازم و ضروری است و عدم تعیین آن سبب بطلان عقد می شود .

احکام مربوط به مهریه عقد موقت
بجز در مواردی که مطابق قانون مدنی احکام ویژه ای آورده است ، سایر احکام مربوط به مهریه در خصوص عقد دائم و عقد موقت مشابه و یکسان است . یکی از این موارد ویژه لزوم تعیین مهر در عقد موقت بود . بنابراین ، سایر احکام مربوط به مهریه در این دو نوع عقد مشابه است . در خصوص احکام مربوط به مهریه در عقد موقت چند نکته حائز اهمیت است :

مهر المتعه و مهر المثل صرفا مخصوص عقد دائم است . این دو نوع مهر در صورتی به زن تعلق می گیرند که مهریه به موجب عقد دائم تعیین نشده باشد و مرد قبل یا بعد از رابطه زناشویی بخواهد همسر خود را طلاق بدهد . اما به دلیل اینکه عدم ذکر مهریه در عقد موقت سبب بطلان عقد است ، این دو نوع مهریه نیز به زن تعلق نمی گیرند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مهر المتعه و مهر المثل کلیک کنید .

همچنین ، به موجب ماده ۱۰۹۶ قانون مدنی ” در نکاح منقطع موت زن در اثناء مدت موجب سقوط مهر نمی شود و همچنین است اگر شوهر تا آخر مدت با او نزدیکی نکند ” . بنابراین ، اگر زن در طول مدت عقد موقت فوت کند یا مرد با او زناشویی نکند ، باز هم مهر از بین نخواهد رفت .

مهریه چیست وکیل خانواده توضیح می دهد 

یکی از حقوق مالی زن ، مهریه است که به موجب عقد ازدواج به زن تعلق می گیرد . به موجب عقد ، زن مالک مهریه می شود و می تواند هر زمان که بخواهد آن را مطالبه کند . بعلاوه اینکه زن از حق حبس در مطالبه مهریه نیز برخوردار است . از جمله انواع مهریه رایج می توان به مهریه عند المطالبه و مهریه عندالاستطاعه اشاره نمود . با توجه به اینکه این روزها آمار پرونده های محکومیت در این خصوص بالاست ، قانونگذار شرایط جدیدی را هم برای مطالبه مهریه پیش بینی کرده است . بنابراین در این مقاله اینکه مهریه چیست ، انواع مهریه و پرداخت مهریه را مورد بررسی قرار می دهیم .

مهریه چیست
ویدیو بررسی ویدیویی تعریف مهریه
از جمله حقوق مالی که به موجب عقد ازدواج به زن تعلق می گیرد ، مهریه یا مهر می باشد. به موجب ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی : ” به مجرد عقد ، زن مالک مهر می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید ” . همانگونه که از این ماده مشخص می شود ، به محض اینکه عقدی میان طرفین واقع شد ، زن مالک مهر می شود و هیچ چیز نمی تواند جلوی این مالکیت را بگیرد . هرچند که در عمل ، بسیار اتفاق می افتد که زن موقع طلاق بخواهد این مهریه را مطالبه کند ؛ اما او از زمان عقد و هر زمان که بخواهد می تواند مهریه را مطالبه کند . به هرحال ، مسائلی همچون رابطه نامشروع ، نشوز زن یا عدم تمکین و یا هر عمل دیگری از جانب زن ، مانع از استحقاق زن نسبت به مهریه نیست . البته در برخی از شرایط ، زن مستحق مهریه نیست . برای مطالعه در مورد شرایط عدم تعلق مهریه به زن کلیک کنید .

انواع مهریه به بیان وکیل خانواده 
برخلاف عقد موقت ، تعیین مهریه در عقد دائم شرط لازم و ضروری برای صحت عقد نیست . بنابراین ، در صورتی که در زمان عقد ، مهریه ای تعیین نشده باشد نیز عقد صحیح است و طرفین می توانند بعد از ازدواج در مورد مهریه توافق کنند . به همین دلیل ، بسته به اینکه مهریه در حین عقد تعیین شده باشد یا نشده باشد ، می توان انواع مهریه را شناسایی کرد که انواع آن اعم اند از مهر المسمی ، مهر المثل و مهر المتعه . برای دریافت اطلاعات بیشتر راجع به انواع مهریه کلیک کنید .
به لحاظ عرفی و در رابطه با چگونگی پرداخت و مطالبه مهریه نیز می توان آن را به مهریه عند المطالبه و مهریه عند الاستطاعه تقسیم کرد که با یکدیگر متفاوت بوده و احکام خاص خود را دارند . تفاوت این دو مهریه از جهت آن است که برای دریافت مهریه عندالاستطاعه ، زن باید استطاعت یا توانایی مرد برای پرداخت مهریه را ثابت کند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مهریه عند الاستطاعه و مهریه عند المطالبه کلیک کنید .

پرداخت مهریه به بیان وکیل خانواده 
همانطور که گفتیم ، بدلیل اینکه زن به محض عقد مالک مهریه می شود ، می تواند هر زمان که بخواهد اقدام به مطالبه مهریه کند و مرد موظف به پرداخت مهریه به زن می باشد . امروزه بدلیل مشکلات ناشی از ازدیاد پرونده های مربوط به مهریه ، رویه ای متفاوت با قبل به لحاظ پرداخت مهریه پیش بینی شده است ، از جمله مهریه تا یکصد و ده سکه . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط جدید مطالبه مهریه کلیک کنید بر روی وکیل خانواده تا از برنامه های تلویزونی جناب دکتر اکبر فتح اللهی دیدن کنید .

بر اساس قانون مدنی که بر گرفته از قواعد فقهی نیز هست ، یکی از ارکان مهم عقد موقت ، تعیین مهریه است . به این معنا که تعیین مهریه و میزان آن شرط صحت و درستی عقد موقت است و عدم تعیین آن موجب باطل شدن عقد است . ماده ۱۰۹۵ قانون مدنی در این خصوص چنین مقرر نموده است : ” در نکاح منقطع ، عدم ذکر مهر در عقد موجب بطلان عقد است ” . بر همین اساس ، به موجب عقد موقت نیز زن مالک مهریه می شود و می تواند مهریه اش را مطالبه کند و از این لحاظ تفاوتی میان مهریه عقد موقت و مهریه عقد دائم وجود ندارد . به همین دلیل در این مقاله به بررسی مطالبه مهریه عقد موقت ثبت شده و مطالبه مهریه عقد موقت ثبت نشده خواهیم پرداخت .

” مهریه عقد موقت را می توان از طریق شورای حل اختلاف یا دادگاه خانواده مطالبه نمود “

مطالبه مهریه عقد موقت ثبت شده
موقت بودن عقد نباید باعث این تصور شود که زن نمی تواند مهریه خود را بگیرد . در عقد موقت نیز زن به محض عقد مالک مهریه می شود و می تواند هر زمان که بخواهد آن را مطالبه نماید . مطالبه مهریه عقد موقت در دو فرض امکانپذیر است . فرض اول زمانی است که عقد موقت در دفتر ازدواج به ثبت رسیده باشد . مطابق قانون حمایت خانواده در مواردی مرد ملزم به ثبت صیغه در محضر است . برای مشاهده موارد الزام به ثبت عقد موقت کلیک کنید . در این حالت دریافت مهریه آسان است و زن می تواند با استناد به سند رسمی مربوط به ازدواجشان مهریه را مطالبه کند . بنابراین ، زن با مراجعه به دفاتر ازدواج درخواست صدور اجراییه و ابلاغ آن به شوهر خود می کند . در صورتی که مرد در مهلت مقرر مهریه زن را نپردازد ، چون زن یک سند رسمی دارد می تواند آن را به اجرا بگذارد که امکان توقیف اموال یا ممنوع الخروج کردن شوهر در این حالت متصور است .

مطالبه مهریه عقد موقت ثبت نشده به بیان وکیل خانواده 

بعنوان وکیل خانواده معتقدم در صورتی که عقد موقت ثبت نشده باشد و طرفین صرفا به خواندن صیغه محرمیت اکتفا کرده باشند ، مطالبه مهریه صرفا از طریق دادگاه به عمل می آید و چون زن سند رسمی برای اثبات صیغه ندارد ، لذا باید با استفاده از سایر ادله اثبات دعوا همچون شهادت شهود یا اقرار خود مرد ادعای خود را ثابت کند . در این حالت اگر مبلغ مهریه تا بیست میلیون تومان باشد ، دادخواست مطالبه مهریه در عقد موقت را باید به شورای حل اختلاف داد و در صورتی که مبلغ بیش از بیست میلیون تومان باشد باید برای مطالبه مهریه عقد موقت به دادگاه خانواده مراجعه کرد .

دکتر وکیل اکبر فتح اللهی 

وکیل پایه یک دادگستری 

دعوت شده به شبکه ۲ سیما 

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی